Мадокс, първото осиновено дете на Анджелина Джоли, играе в новия хорър филм на татко си

Актрисата отведе камбоджанчето в САЩ, след като снима в родината му първия "Лара Крофт: Tomb Raider" (2001) и стана посланик на добра воля към Върховния комисариат на ООН за бежанците.

Тогава Мадокс беше още няколкомесечно бебе и е пораснал по снимачните площадки, докато тя го отглеждаше като самотна майка - а днес е почти на 12 и носи фамилията Джоли-Пит.

В "Z-та Световна война" той се появява пред камерите като зомби, но бива застрелян. Не знам дали това говори добре за мен като родител, признава Пит. Заради ролята малчуганът дори жертвал пънкарската си прическа.

Неговият прочут татко не крие, че главната причина да се заеме с екранизацията на едноименния роман от Макс Брукс са именно децата му, по-големите от които били големи почитатели на екшън жанра.

Героят на Брад Пит е служител на ООН, съпруг и баща, който обикаля света в трескава надпревара с времето, за да спре пандемия, заплашваща да свали правителства, да разбие армии и да покоси човечеството като вид.

Филмът, продуциран от Пит и режисиран от Марк Форстър ("Спектър на утехата"), излиза предпремиерно в кината от 21 юни, а седмица по-късно започват и премиерните му прожекции.

Фотогалерия: Анджелина Джоли отново на червения килим