Той е служител на ООН в битка с поредната световна епидемия от живи мъртъвци, която настъпва на 3D в кината в самото начало на лято 2013 под заглавие "Z-та Световна война"

Режисьор на "Z-та световна война" е Марк Форстър ("Ловецът на хвърчила", "Спектър на утехата"), а докато чакате премиерата, можете да прочетете едноименния бестселър на Макс Брукс, издаден и на български - или да си припомните един от най-добрите филми с подобен сюжет, "28 дни по-късно" на Дани Бойл (и продължението "28 седмици по-късно").

Виж още: Зараза? Епидемия? Това вече сме го гледали на кино

Това е поредният филм, в който Брад Пит е и продуцент, и изпълнител на главната роля. Героят му Гари Лейн обикаля планетата в търсене на отговори как да спре унищожителното нашествие, решен да намери начин да спаси не само милиарди непознати, но и собственото си семейство...

Фотогалерия: Светът загива пред очите на Брад Пит

Мистериозната пандемия лишава от разум и емоции всеки индивид и никой не е застрахован, че няма да загуби своята човечност и да се превърне в поредният враг в зловещата тълпа. Откъде тръгва епидемията, какво причинява обезумяването на хората и как то да бъде прекратено, преди да е станало твърде късно?

По кината у нас от 28 юни.