Четвърта титла за бундестима в нов финален сблъсък с Бразилия предричат разработчиците на официалната видеоигра за шампионата на ФИФА.

Симулацията на конзолите "Плейстейшън 3" и Xbox 360 показала, че Германия ще спечели четвъртата си титла, като стане първият европейски отбор, триумфирал в Латинска Америка.

"Електроник артс" (EA), които стоят зад официалната видеоигра на мондиала - EA SPORTS 2014 FIFA World Cup Brazil, припомнят как преди четири години са познали, че световният шампион ще е Испания.

Въпреки други прогнози, които оставят трофея в страната домакин, проиграването на целия шампионат показало, че на 13 юли на легендарния стадион "Маракана" в Рио ще се срещнат Германия и Бразилия - повторение на финала от 2002-ра. Резултатът след продължения ще е 2:1.

Първото точно попадение в мача на закриването ще дойде на бразилския нападател Неймар, който така ще стане голмайстор на световното с общо шест гола и ще спечели "Златната топка" за най-добър футболист, предричат още от EA. Най-красивият гол обаче щял да вкара испанецът Андрес Иниеста срещу Англия.

Виж още: Гледаме мачовете от световното и онлайн

Испания ще се утеши с третото място, след като победи Португалия в малкия финал с 3:1.

По пътя към титлата Германия ще отстрани Аржентина (2:1 на четвъртфинала) и Испания (5:4 след дузпи в полуфинала), а Бразилия ще преодолее съпротивата на Уругвай (4:3 след дузпи) и Португалия (полуфинално 1:0 с късен гол на Неймар).

Футболните фенове също могат да направят своите прогнози на http://www.easports.com/2014-fifa-world-cup/interactive-bracket, а ето и как изглежда официалната видеоигра.