През септември Добри Делев се явява на най-престижното състезание по бодибилдинг в света

"Мистър Олимпия" е най-голямото и престижно състезание в света на бодибилдинга. Само най-титулуваните и професионални състезатели в този спорт са печелили "Мистър Олимпия". За пръв път тази година за титлата спори и българин.

Роденият през 1985 г. в Димитровград Добри Делев се явява през септември в Лас Вегас, за да се опита да спечели "Мистър Олимпия".

Добри се занимава с културизъм от 2001 г. насам, като през 2004-та се явява на първото си състезание и взима медал. Наскоро отива в Америка с план за участие в "Мистър Олимпия", като целта му била да спечели определен брой състезания, които да му дадат право да участва на най-високото ниво в този спорт.

Виж още: Стоян Стоянов: За добрата форма в първо лице

Съдбата обаче има друго мнение и Добри печели още първото си състезание в Омаха.

"Мистър Олимпия" е летящ старт за българина, който ще се изправи срещу едни от най-големите имена в този спорт през септември - имена като Феликс Люис, Едуардо Корея и много други.

Парадокс е, че Добри ще участва на "Мистър Олимпия", но нито веднъж не е печелил родния шампионат. Друг любопитен факт за него е, че в средното си образование е завършил народно пеене и през годините е изкарвал приходите си именно като певец.

Източник: Нова телевизия, DobriDelev.com