Рафаел Надал няма да бъде поставен по-високо, отколкото определя класирането му в световната ранглиста, на предстоящия "Ролан Гарос", каза директорът на турнира Жилбер Исерн

 9-кратният шампион на Откритото първенство на Франция в момента е четвърти в класацията на АТР, но може да падне дори по-надолу, ако не защити точките си от миналогодишното спечелване на "Мастърс"-а в Мадрид и финала, който достигна в Рим. 

Ако не попадне сред първите четирима поставени, 

левичарят от Манакор може да срещне играчи като световния номер едно Новак Джокович още преди 1/2-финалите в Париж

Огранизаторите на турнирите от Големия шлем имат право да променят положението на поставените играчи, базирайки се на предишни добри постижения, но само тези на "Уимбълдън" по-често го правят, използвайки специална система за представяне на трева. 

"Говорихме за това. Нямаше как да не поставим въпроса за шампион като него, който доминира в турнира от 10 години и е загубил само един мач през това време. Но обстоятелствата са различни" - каза Исерн пред L'Equipe. 

Сезонът не е особено успешен за Рафаел Надал

който към края на 2014 г. имаше проблеми с контузии и операция на апендикса. 

Преди две години носителят на 14 титли от Големия шлем отново се бе завърнал след дълго отсъствие заради травма и започна сезона на клей под 4-то място в ранглистата. 

Преди началото на "Ролан Гарос" обаче той отново се бе изкачил нагоре. И тогава, организаторите на Откритото първенство на Франция отказаха да му предоставят по-добро поставяне в схемата. 

Според Исерн Надал изобщо не е в същата позиция, както преди две години: "През 2013-а той беше контузен. Днес обаче, в чисто физически план, той е добре. Просто резултатите му не са така убедителни. Затова и няма да променяме схемата заради него".

Виж още: Григор: Горд съм, че съм българин

Източник: Sportal.bg