След боксовия двубой на годината, в който победи филипинския претендент за титлите си, най-високоплатеният спортист в света вече може да мисли за слизане от ринга

Флойд Мейуедър доказа своя легендарен статут с успех над дългогодишния си задочен противник Мани Пакяо. Американецът доминираше в суперсблъсъка, който се състоя в Лас Вегас в съботната вечер, и спечели убедително със съдийско решение.

"Искам да благодаря на Господ за тази победа - каза развълнуваният ветеран веднага след края на мача, цитиран от Sportal.bg. - Благодаря и на всички фенове, които дойдоха. Той е адски добър боксьор. Сега разбирам защо е едно от онези момчета, които са сред най-добрите в бокса. Знаех, че ще ме натиска."

"Имаше моменти в мача, но успях да го държа на далечна дистанция. Бях по-разумния боец и го надвих. Направихме това, което трябваше тази вечер. Винаги пресмятам съперника. Той е корав противник", коментира още 38-годишният Мейуедър и допълни:

"Баща ми искаше да бъда по-активен, но на мен ми трябваше време, за да изследвам отблизо Мани. Струваше си чакането. Моят последен мач ще бъде през септември и тогава идва време да окача ръкавиците."

Мейуедър имаше намерение да окачи ръкавиците още преди осем години, когато детронира сънародника си Оскар де ла Оя в лека средна категория (до 69,9 кг) на Световния боксов съвет WBC. Тогава мачът им подобри рекордите на двубоя между Майк Тайсън и Ивендър Холифийлд от 1997 г. - както по гледаемост, така и по приходи за двамата боксьори.

С победата си в "боксовия мач на века" Флойд запази статута си на непобеден от 1996 г. насам, когато на олимпийските игри в Атланта губи от Серафим Тодоров. Двубоят в Лас Вегас беше за три от световните титли в полусредна категория.

Виж още: Серафим Тодоров: Само в България не разбраха, че съм най-големият

От първите редове на залата двубоя с Пакяо изгледаха знаменитости като Майк Тайсън, Джей Зи (с Бийонсе), Андре Агаси, Щефи Граф, Дензъл Уошингтън, Джъстин Бийбър.

"Не разбрах защо Флойд победи, наистина. Уважавам го, хората му също, но днес той не направи нищо повече от мен. Не съм убеден, че реферите са прави. Разочарован съм от случилото се, защото бях по-активният боксьор, пласирах доста повече удари в тялото на противника си, а и голям процент от тях бяха много чисти. Той само търсеше как да се вкопчи в мен и да си почива. Това не е поведение на шампион", възмути се филипинецът след мача. 

"Мейуедър постигна закономерна победа - категоричен бе обаче президентът на Световния боксов съвет Хосе Сулейман. - Флойд показа феноменален бокс, понякога даже си играеше със съперника. Той бе по-бърз, по-техничен и по-точен. Резултатът може да се смята за близко до това, което стана на ринга. Не мисля, че тук е възможен реванш. Победата беше неоспорима."

Източник: Sportal.bg