Американецът, който е най-високоплатеният спортист, и съперникът му от Филипините излизат на ринга в Лас Вегас на 2 май

Билет на първия ред за боксовата среща между Флойд Мейуедър (САЩ) и филипинеца Мани Пакяо се продава на вторичния пазар за 77 хил. долара, а приходите от мача в Лас Вегас се очаква да достигнат 300 млн. долара. 

Независимо кой печели, Мани Пакяо получава чек за 50 млн. долара още на следващия ден плюс процент от останалите приходи. Съперникът му, от своя страна, прибира възнаграждението си веднага след мача, а от щаба му очакват сумата да е далеч над 50 млн. долара.

Според договора общо 60% от приходите отиват за Мейуедър, а за Пакяо са останалите 40 на сто, информира Profit.bg. Двамата са към заника на кариерата си, като Мейуедър наскоро дори обяви, че през септември ще се боксира за последно. Той е на 38, а Пакяо - на 36 години.

През досегашната си професионална кариера Флойд е печелил всички свои двубои, общо 47. В актива си Мани има 57 срещи на ринга, от които е спечелил 52 и е загубил пет.

За последните си два мача Флойд Мейуедър получи 105 млн. долара, с което се нареди на челно място в класацията за най-високоплатените спортисти в света. Най-големите постъпления от 2 май ще са от платените излъчвания (pay-per-view), който са на цена между 90 и 100 долара.

Победата на Мейуедър над Оскар де ла Оя през 2007 г. бе наблюдавана от 2,5 млн. души, а сега очакванията са дори за 4 млн. домакинства. А ако са "само" 3 млн., това би донесло минимум 270 млн. долара.

Кабелните и сателитните оператори получават между 30 и 40% от приходите, в зависимост от разходите им за реклама. Останалата сума, минус 7,5% дял за каналите HBO и Showtime, е за двамата боксьори. 

Източник: Profit.bg