Премиерът Бойко Борисов заяви, че няма критики към работата на министъра на отбраната

Във връзка с уволненията на митничари в Свиленград премиерът заяви: "Сигурно има защо? Гоним 1 600 000 000 лева приходи. Всеки, който ми пречи на това, съдбата му е такава."

25 служители на граничния пункт "Капитан Андреево" са били освободени от работа.

Директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов се е срещнал с ръководството на свиленградската митница и шестима митничари, които са били на работа в момента, са получили лично заповедите за уволнение, на останалите са били връчени днес.

Според източници на "Хоризонт" сред уволнените е и бившият началник на свиленградската митница Валери Стайков, който е бил отличаван със златна значка от Агенция "Митници". В заповедите като мотив е записано, че се съкращават щатове.

Според освободените митничари това е чистка, защото само преди два месеца се проведе конкурс за незаети 40 работни места.

Премиерът Бойко Борисов коментира също, че трябва да има човешко отношение към бежанците и за да бъде ограничен емигрантският поток, е необходимо да се изградят центрове в държавите, в които има конфликти.

"Но за да не се създадат демографски проблеми, да не се настройва Европа, ако щете и Америка, срещу тях, най-добре е да се изградят такива центрове. Всички ние да дадем пари, за да си останат там, където са, а когато, както Ренци каза, политиката с главно П реши тези кризи, да могат да се върнат по родните места. Това би трябвало да е крайната цел на помощта, която оказваме", каза Борисов.

Източник: БНР