Всяка хулиганска проява на родните фенове може да коства на националния отбор поне за един мач пред празен стадион

Националите да играят мача от квалификационните групи за Европейското първенство във Франция срещу Малта да се проведе на стадион "Лазур" в Бургас.

Тази идея се е появила сред ръководителите на българския футбол, докато се очаква наказанието от УЕФА за поведението на публиката по време на евроквалификацията срещу Хърватия от 10 октомври, когато загубихме с 0:1, пише в. "Труд".

Наказанието на УЕФА за мача срещу хърватите

Очаква се наказанието на УЕФА да бъде леко и да се разминем само с глоба за разменените етнически ободи и хвърлени факли. Решението ще бъде обявено на 13 ноември, когато дисциплинарната комисия на европейската централа ще обяви решението си по случая.

Ясно е вече, че пред България е поставено "последно предупреждение". Всяка хулиганска проява може да коства на националния отбор поне един мач пред празен стадион, а следващото домакинство е срещу Италия през пролетта.

Стадион "Лазур" като вариант

Така се е родила и идеята мачът срещу Малта да не се играе на националния стадион "Васил Левски". Освен него пред евроцентралата е заявен само стадион "Лазур" в Бургас. Да се премести двубоят там може и да се окаже късно, но със сигурност в идеята има логика - и без това посещаемостта на мачове срещу такива съперници в София е слаба. Срещата ще се проведе на 16 ноември.

Виж още: Любо Пенев остава селекционер на националите

Мачът срещу Малта е решителен за националния ни отбор. За да запазим живи шансовете си, трябва задължително да вземем трите точки, като освен играта на футболистите от голямо значение ще е и поведението на публиката.