Подобно мероприятие би вкарало Меси и Роналдо в един отбор

Мач на футболните звезди, като този в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада, който се радва на огромна популярност. Такава идея се опитва да лансира УЕФА, пише "Спортал".

Севера срещу Юга

От УЕФА вече са получили предложение за това от голяма международна маркетингова компания, която организира Мача на звездите в НБА. В случая обаче вместо на Източна и Западна дивизия, както е в НБА, тук отборите ще бъдат разделени на тимове на Севера и на Юга.

В състава на Севера може да участват футболисти от немската Бундеслига, Премиършип и руското първенство, а за Юга – от испанската Примера и италианската Серия А.

Така може да се сбъдне мечтата на мнозина фенове по света - да видят Лео Меси и Кристиано Роналдо да играят в един отбор.

Съставите

По предварителни планове тървият мач би трябвало да се състои през 2017 г. В интернет пространството се появиха и евентуалните състави на подобен "Мач на звездите":

Отбор на Севера: Мануел Нойер, Джон Тери, Матс Хумелс, Давид Алаба, Ариен Робен, Анхел Ди Мария, Давид Силва, Марко Ройс, Алексис Санчес, Еден Азар, Серхио Агуеро

Отбор на Юга: Джанлуиджи Буфон, Данило, Серхио Рамос, Жерар Пике, Тиаго Силва, Коке, Пол Погба, Неймар, Лионел Меси, Златан Ибрахимович, Кристиано Роналдо.

Източник: "Спортал"