Напоследък все по-често се срещат отворените връзка, онези при които мъжът и жената си дават свободата да имат сексуално изживявания и с други хора

Ако и вие обмисляте да се впуснете в подобно изживяване, преди това научете основните правила, които трябва да спазвате, за да вървят нещата гладко. 

Ето кои са те:

1. Разберете какво наистина означава отворена връзка

Отворените връзки изискват честност и откровеност. Ако само вие смятате, че връзката вие е отворена, тя не е такава. Отворената връзка признава, че мъжът и жената могат да задоволяват сексуалните си нужди с други хора без това да се превръща в проблем. Иначе в останалите случаи - не!

2. Бъдете сигурни, че избирате отворена връзка заради правилните причини

Искате подобна връзка, само за да бъдете с други хора? Или по-скоро имате интерес към чисто физически отношения с тях, но държите да запазите своята емоционална, духовна и сексуална връзка с постоянния си партньор? 

В основата на отворената връзка стои обичта към вашата половинка, която поставяте на първо място, пред всички други. Ако искате да имате любовна и сексуална връзка с повече от един човек, значи вашето решение е полиаморията.

Виж още: Защо все по-малко правим любов?

3. Говорете откровено с партньора си

Преди да се спуснете в подобна връзка, поговорете с партньора ви. Трябва точно и ясно да изясните какво искате от вашата връзка и да не променяте правилата. Докато не изясните напълно положението, не предприемайте нищо. 

Разберете се дали ще си говорите за другите партньори или не, ще се и информирате ли преди да се срещнете с друг, дали ще бъдете с други просто за секс или винаги ще има и още нещо, дали ще ходите по срещи и други подобни въпроси. Това са неща, за които задължително трябва да обсъдите!

4. Кажете на другите си партньори

Всеки, с когото искате да имате сексуални отношения извън връзката ви, заслужава да знае истината предварително. Намерете деликатен начин да съобщавате на избраника, защото иначе можете да нараните чувствата му. Бъдете максимално честни и няма да имате проблеми.

5. Грижете се за здравето си

Винаги ползвайте предпазни средства и не рискувайте доброто си здравословно състояние. Не бихте искали и партньорът ви да постъпва безразсъдно, нали? Тогава не си позволявайте да го правите и вие.

Виж още: Пет задължителни секс въпроса към половинката

Източник: Tialoto.bg