Шрек, кунг-фу пандата и още обичани от малчуганите анимационни герои на киностудията идват на голям екран с музика на живо

Краят на учебната година 2016/2017 обещава да е паметен за всички малки и големи почитатели на забавните анимации - тогава по покана на Keen Acts "Дриймуъркс анимейшън" и CineConcerts представят у нас шоуто "Анимациите на DreamWorks в концертно изпълнение".

Спектакълът на 24 май 2017 г. в зала 1 на НДК включва прожекция на ключови и любими моменти от филмчетата на "Дриймуъркс" с емблематичната музика към тях, изпълнена на живо от симфоничен оркестър.

С този специален концерт киностудията чества 20 години, през които създава някои от най-възхитителните филмови продукции за деца с култовата музика на композитори като Ханс Цимър, Хари Грегсън Уилямс, Джон Пауъл, Александър Деспла, Алън Силвестри, Дани Елфман и редица други.

Шоуто на 24 май показва най-обичаните сцени от пълнометражни анимационни поредици като "Шрек", "Мадагаскар", "Кунг-фу панда" и "Как да си дресираш дракон", чиито персонажи оживяват на огромен HD екран под музикален съпровод на живо.

Фотогалерия: Герои и звезди в "Кунгфу панда 3"

"Вълнуваме се да качим на сцена удивителната музика на някои от най-знаменитите композитори, за да ни потопят в музикално и филмово събитие, подходящо за фенове от всички възрасти. Това е незабравимо преживяване за цялото семейство и истински празник за децата", казва директорът на DreamWorks Animation Ерик Стивънс.

А президентът на CineConcerts Джъстин Фриър, продуцент и диригент на DreamWorks Animation in Concert, добавя: "Дриймуъркс" носят наслада за семействата по цял свят със своите ярки герои и приключенски истории. Възможността да откроим музиката, вдъхновила харизматичните персонажи, ще бъде забавен спомен, който, надяваме се, ще трае вечно."

През последните 20 години DreamWorks Animation са създали някои от най-запомнящите се, оригинални и обичани персонажи в света на анимацията. Неслучайно любимият на малки и големи Шрек има собствена звезда на Алеята на славата, а носи на студията и първия в историята "Оскар" за най-добър анимационен филм.

Не по-малко успешни са също "Кунг-фу панда", който е най-гледаната продукция в годината на излизането си, както и "Мадагаскар" и "Как да си дресираш дракон".

Тази година студията пусна анимационния мюзикъл "Тролчета", а напролет се очаква следващата им пълнометражна анимация, "Бебе бос".

Билетите за "Анимациите на DreamWorks в концертно изпълнение" на 24 май 2017 г. в зала 1 на НДК са на цени от 45 до 80 лв. и се продават в бензиностанции OMV, The Mall, билетен център НДК, "Български пощи" и в мрежата на Eventim.bg.

Деца до 4 години могат да присъстват без билет, но нямат запазено седящо място. Дете до 4 години влиза безплатно само и единствено придружено от родител. По време на шоуто детето трябва да е седнало в родител, за да не пречи на останалите зрители.

Източник: Keen Acts