Къде СДВР предвижда засилени мерки за сигурност в София за коледните празници

За празниците спокойствието и реда се подсигуряват със засилено полицейско присъствие. 

Търговските обекти, пазарите, автогарите и централната ЖП гара в столицата са поставени под постоянно полицейско наблюдение, обяви директорът на СДВР Младен Маринов. 

Той поясни също, че по повод новогодишния концерт на площад "Батенберг", всеки гражданин ще бъде проверяван за непозволени предмети, а около площада ще бъдат разположени тежка техника, метали ограждения и коли на жандармерията, за да се предотврати навлизане на камиони с висока скорост.

От СДВР съобщават, че изграждането на сцената за новогодишния концерт на пл."Батенберг" започва на 28 декември, а от 30 декември ще бъде затворено движението за автомобили по "Цар Освободител". Всеки, който желае да присъства ще трябва да премине през един от 10-те филтровъчни пунктове, където ще бъде проверен за оръжие, алкохол и пиротехника.

Директорът на СДВР Младен Маринов поясни, че заради терористичните актове в Берлин са взели още мерки за сигурност:

"Ще предприемем и допълнителни мерки с тежка техника, със заграждения да не допуснем възможност за скоростно навлизане на транспортни средства на площада, където ще бъдат събрани гражданите. Това ще бъде извършено на няколко етапа с оглед на това, ако едната преграда бъде преодоляна ние да имаме възможност за действие. Там, за това място, ще бъдат взети всички възможни мерки. Затова казвам, гражданите ще срещнат известно затруднение при проверките, тъй като всеки един лично ще трябва да бъде проверен", казва Маринов.

Освен тези мерки сред гражданите ще има и цивилни полицаи. От СДВР уточняват, че полицейско присъствие ще има и около търговски центрове, пазари, автогари и централната ЖП гара. Маринов подчерта, че от четвъртък движението и в двете посоки се очаква да бъде засилено, а в петък движението ще бъде най-интензивно.

Източник: "Дарик"