Българинът бе повален на земята още в първия рунд, а после и в третия, а след удара на Владимир Кличко в петия не можа да се изправи навреме

Кубрат Пулев изгуби мача за титлата на Международната боксова федерация (IBF) в свръхтежка категория, който се игра пред 14-хилядна публика в Хамбург, след като бе повален в нокаут 11 секунди преди края на петия рунд от Владимир Кличко (Украйна).

Това е първо поражение в кариерата на Кобрата от 21 мача. За участието си в двубоя той ще получи около 1,1 млн. евро, а съперникът му, за когото това е 63-та победа в 66 мача - около 4,5 млн.

Според олимпийския шампион от Москва 1980 Петър Лесов, който коментираше в студиото на Нова телевизия, в тежката категория един удар може да е решаващ, а двата нокдауна в началото разколебали нашия боксьор и разстроили цялата му игра.

"Благодаря на всички българи! Българите не се предаваме никога, продължаваме напред, да знаете... - заяви Кубрат пред препълнената зала, която скандираше "Кобра! Кобра!". - Това че имаше късмет, не значи, че се предаваме, продължаваме напред!... Българите сме големи и велики!".

Не съм доволен от себе си, не показах всичко, на което съм способен, коментира по-късно Пулев в ефира на Нова телевизия. Той обясни загубата с недостатъчния си опит на професионалния ринг - "прекалено рано достигнах до този мач".

Виж още: България стана втора на детската Евровизия!

Победата на Влад ще му позволи да се фокусира върху семейния живот - от миналата есен той е сгоден за американската актриса Хейдън Панетиер, с която чакат първото си дете, момиченце.

Интервю: Кличко пред RTL: Пулев не знае що е страх!

Новият стар шампион бе придружаван в залата от по-големия си брат Виталий Кличко, който е също боксьор, но вече се е посветил на политическата си кариера и от тази година е кмет на столицата Киев. 

Коментар: Пулев, пошлостта и присвоената гордост