Националният селекционер даде пресконференция преди квалификацията с Италия в събота

Ивайло Петев заяви, че ще поиска от футболистите да се раздадат на 101% и да не допускат елементарни грешки, тъй като адзурите умеят да се възползват от тях, информира Sportal.bg.

"Не сме имали среща с отбора. Това ще се случи след тренировката. Довечера ще поговорим по-конкретно за това, което ни предстои. Само Ивелин Попов няма да може да тренира днес. Притеснения няма. Ще направим всичко възможно играчите да излязат спокойни. Има доста време, 

ще уточним кой ще бъде капитан

Без дисциплина няма как да се постигнат успехи. Най-важното е момчетата да излязат в добро емоционално състояние. Тези футболисти съм избрал, това е към днешна дата. 

Радвам се, че дебютирам срещу Италия. Ако можех да избера между Норвегия, Азербайджан и Италия, щях да избера Италия. Трябва да играем по най-добрия начин. Доста мачове им изгледах, важно е как ние ще се противопоставим. 

Иска ми се колкото е възможно повече зрители да дойдат 

Имаме нужда от подкрепата им и разчитам на това нещо. Най-важното е да сме спокойни, да не се допусне нервност в нашата игра. Апелът ми е всеки от футболистите да даде не 100, а 101% от своите възможности. 

Предстои ни тежък мач. Не трябва да допускаме елементарни грешки. Италия концентрира усилия в защита. 

Разговорът ми с Любослав Пенев бе доста ползотворен, приятелски

Не е мое решение Божинов и Михайлов да са в една стая. Сами си избират кой с кого ще спи", заяви Петев.

Валери Божинов е имал възможност да стане национал на Италия, но е отказал, защото от малък мечтаел да облече фланелката на България. Това признава лично нападателят в интервю за вестник "Република" в навечерието на евроквалификацията с Италия на 28 март, за която получи повиквателна от Ивайло Петев, информира "Меридиан Мач".

"Имах възможност да играя за Италия, но отказах. Мнението ми е, че не е честно в един национален отбор да се канят футболисти от други народности. 

Кажете ми кога Аржентина и Бразилия ще викнат италианец или българин? Никога",

коментира Божинов горещата тема на Ботуша за натурализираните играчи, която избухна след повиквателните на бразилеца Едер и аржентинеца Франко Васкес, които имат и италиански паспорти. Според Божинов те са добри футболисти, но заради тях страда някой местен играч.

Той е благодарен на Ивайло Петев за поканата и планира да стисне ръката на треньора Антонио Конте, който е родом от Лече, откъдето Божинов тръгна към големия футбол.

Нападателят открито признава, че шансове за едно от първите две места в групата вече нямаме, 

но борбата е за третата позиция

Голямата мечта на Божинов пък е да се завърне в Серия А. В момента той играе за втородивизионният Тернана.

Източник: Sportal.bg, "Меридиан Мач"