Реакциите след снощната загуба с 0:1 от Норвегия, която превърна Евро 2016 в химера

Селекционерът на националния отбор по футбол Ивайло Петев остана разочарован след загубата на българския тим от Норвегия с 0:1 в домакинския мач снощи, съобщава Football24.bg.

Нямаме по-добри играчи от тези, ако имахме такива, те щяха да са в отбора, сподели той след двубоя на националния стадион "Васил Левски".

"Шансовете ни намаляват, но нека мине цялата квалификация и тогава ще правим изводи. Мачът беше с ниско качество, но го очаквахме. Залогът беше голям, но ние го очаквахме", коментира още наставникът и уточни:

"До гола бяхме неутрализирали силните страни на Норвегия. Но допуснахме една много елементарна грешка при техния гол и това обърка играта ни. Ако трябва да съм по-конкретен - те не сбъркаха, ние сбъркахме."

Според него: "Не играем срещу Бразилия или Германия, за да сме плахи. Имаше сковаване у някои играчи, защото не играят редовно. Но мачът е свършил, трябва да си вадим нужните поуки, за да продължим напред."

Сега Петев очаква от отбора си да не допуска грешки в мача с Италия след три дни.

"Определено сигурно съм допуснал и грешки. Но за мен разковничето на мача беше, че допуснахме грешка. Нормално е да има разочарование у феновете, така има у нас такова. Аз им благодаря за подкрепата днес, нормално е да сме ги разочаровали", допълни той и заключи:

"Готов съм за всичко... нормално е в България. Тук, когато печелиш, всички те възхваляват, когато губиш - всичко се излива върху теб и отбора. Ще излезем да играем срещу Италия, ще търсим шансовете си, не можем да излезем обречени. Надявам се грешките, които допуснахме днес, да не ги допускаме срещу Италия."

Героят от САЩ '94 Йордан Лечков коментира възгласите на феновете "Оставка!Оставка!" с думите: "Заслужена загуба. Няма как да ни остават шансове. Оставка на кого? Да сте видели в състава Лечков и Михайлов? На този стадион аз съм играл, едва ли имате забележки към мен. Отговорността е на играчите и треньора. Изпускаме пореден цикъл. Не знам дали пък очакванията не са ни големи."

Нападателят Ивелин Попов също констатира: "Не играхме на ниво. Не ни се получиха нещата, подведохме се по тяхната игра. Отстъпихме и физически. Всичко ни липсваше в играта. Поредно разочарование за нас. На никой не му е приятно това. Очакват ни тежки мачове. Не трябва да губим надежда."

Разочарование изрази и капитанът на националния ни отбор Светослав Дяков: "Имахме своите шансове, но не успяхме. Не успяхме да покажем, че сме по-добрият отбор. И норвежците не играха кой знае как, но ни победиха. Търсехме най-бързия път към гола. Шансове винаги има, но с тази игра - трудно. Не беше нашият отбор това. Това не ни е максимумът. Норвегия не ни надигра."

Още новини от света на футбола четете във Football24.bg

 

Източник: Football24.bg