Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло след изключително убедителна победа над миналогодишния шампион Стан Вавринка с 6:1, 6:2

Само за 55 минути, с изключително убедителни действия и ужасяващи отигравания на миналогодишния шампион Вавринка, Гришо стигна до четвъртфиналите. Там той ще срещне или Роджър Федерер, или Гаел Монфис.

Победата е първа за Димитров срещу играч от топ 10 в последните му седем срещи с по-високо поставени тенисисти.

Гришо ще играе за втори път в кариерата си на четвъртфинал в престижния турнир в Монте Карло, който е с награден фонд над 3,5 милиона евро.

Треньорът на Григор Димитров Роджър Рашийд не го придружава в Монте Карло, но въпреки това продължава да следи изкъсо изявите на своя възпитаник на кортовете в княжеството.

"Добър и чист ранен ден на работа за Григор Димитров срещу Стан. Вълнуващ четвъртфинален сблъсък срещу Роджър или Гаел утре", коментира австралийския специалист в "Туитър" малко след края на днешната експресна победа на най-добрия български тенисист в третия кръг на турнира от сериите "Мастърс".

Източник: Sportal.bg, Gong.bg