Световната номер 1 излиза на кортовете в Индиън Уелс за първи път от 14 години насам, след като реши да сложи край на бойкота си

"Бях малко нервна, като дойдох тук. В началото се чудех какво изобщо съм си мислела, но реших, че е време да прескоча това препятствие. 

Беше ми трудно и да съобщя своето решение на родителите си

макар че и двамата показаха своята подкрепа. Баща ми дори каза, че би било голяма грешка, ако никога отново не се завърна в Индиън Уелс, и ме похвали за смелостта" - разказа носителката на 19 титли от Големия шлем, цитирана от Sportal.bg.

Серина Уилямс сподели, че решението й да се завърне е повлияно частично от филма за Нелсън Мандела и неговото постоянно желание за помирение. 

"За да простиш, трябва да си способен да оставиш всичко зад себе си

Минах през период, който не беше особено приятен за мен. Опитах се да го преодолея и да преценя как ще се чувствам, ако се завърна. Важно беше да оставя миналите емоции настрана", заключава лидерката в световната ранглиста.

През 2001 г. Серина е едва на 19 години и мачовете със сестра й не са често срещано явление. Затова когато Винъс се отказва от участие 20 минути преди началото на 1/2-финалната среща помежду им, 

публиката мощно освирква двете тенисистки и баща им

В същото време мястото е специално за американката, която печели първия си мач като професионалистка именно в Индиън Уелс - на двойки с Винъс през 1997 г.. Триумфът й на сингъл срещу Щефи Граф през 1999-а пък е нейната първа голяма титла. 

Сесил взе българското дерби в Индиън Уелс

Преминалата през квалификации Сесил Каратанчева спечели българския сблъсък с Цветана Пиронкова в първия кръг на турнира в "Индиън Уелс". Заемащата 131-ва позиция в световната ранглиста софиянка се наложи със 7:5, 6:1 срещу 27-годишната пловдивчанка. Така Каратанчева си осигури 17 100 долара от наградния фонд, а следващата й съперничка е представителката на домакините Коко Вандевеге.

Виж още: Роджър Рашийд: Време е Григор да запали двигателя