Рокзвездата се самоуби на 41-годишна възраст в деня, когато неговият приятел и колега от "Саундгардън" Крис Корнел щеше да навърши 53. Да си припомним някои от неговите най-известни - и най-нови - песни с "Линкин парк" (видео)

Честър Бенингтън от "Линкин парк" се самоуби, едва 41-годишен, седмица преди да потегли на турне с "Линкин парк" за представяне на актуалния им албум One More Light. С тази новина съвременният рок изгуби още един от емблематичните си гласове - едва два месеца след като край на живота си сложи друг известен фронтмен, Крис Корнел от "Саундгардън".

Видео: Последният клип на Крис Корнел

Датата на смъртта на Честър е денят, когато неговият покоен колега и приятел щеше да навърши 53. През май, по повод внезапната кончина на Крис Корнел, Бенингтън адресира до него в "Туитър" прощално писмо, където казваше:

"Снощи сънувах "Бийтълс". Събудих се с Rocky Raccoon в главата си, а жена ми имаше угрижено изражение. Съобщи ми, че мой приятел току-що е починал. Мислите за теб нахлуха съзнанието ми и аз заплаках.

Все още плача и съм изпълнен с тъга, но и с благодарност, че съм споделял някои специални моменти с теб и прекрасното ти семейство. Дори не си допускал по колко начина си ме вдъхновявал.

Талантът ти беше ясен и непостижим. Гласът ти беше радост и болка, гняв и опрощение, любов и страдание, събрани в едно. Предполагам, че всички сме такива. Ти ми помогна да осъзная това.

Току-що гледах видеозапис, на който пееш A Day In the Life на "Бийтълс", и се замислих за съня си. Бих искал да си мисля, че посвоему си казвал "Сбогом".

Не бих могъл да си представя свят без теб. Моля се да намериш покой в следващия живот. Изпращам обичта си на твоята съпруга, децата ти, приятелите и семейството ти. Благодаря ти, че ми позволи да съм част от живота ти."

Честър Бенингтън е в Топ 50 на метъл певците за всички времена, но през годините се е борил с алкохолна и наркозависимост. Споделял е, че като дете е бил обект на сексуално посегателство от по-възрастен мъж и след това са го спохождали мисли за самоубийство, припомня TMZ.com.

Сега оставя сираци шест деца от двете си съпруги. По време на смъртта му останалите от семейството били извън града. Той се обесил и бил намерен около 9 ч. сутринта от персонала...

Виж още: Честър Бенингтън пее Адел

Той се присъединява към "Линкин парк" през 1998 г. и става звезда още с дебютния им албум Hybrid Theory (2000), от който са сингли като In the End и отличения с "Грами" Crawling.

One More Light е седми студиен албум за нюметъл групата от Калифорния, която посвети на Крис Корнел изпълнението на едноименното парче в шоуто на Джими Кимъл.

Само часове преди новината за смъртта на фронтмена излезе и видеото към сингъла Talking To Myself, съставено от ретроспективни кадри.

За най-успешен се смята техният втори албум Meteora (2003). От него са хитове като Somewhere I Belong, Faint, From the Inside, Breaking the Habit и Numb, което е най-гледаното парче в YouTube канала им, а версията му с Джей-Зи Numb/Encore печели "Грами".

Номер 3 в дискографията им е Minutes to Midnight (2007) с екологичния пилотен сингъл What I've Done, използван и в саундтрака на "Трансформърс".

Следват A Thousand Suns (2010), Living Things (2012) и The Hunting Party (2014), а междувременно групата издава и два албума с ремикси: Reanimation (2002) и Recharged (2013).

Най-новият им студиен проект прави завой към попмузиката и беше разкритикуван, че е твърде комерсиален. Музикалните списания също му дадоха ниски оценки, а Бенингтън посрещна тези коментари на нож...