Супермоделът Наоми Кембъл записа задочен поздрав за бундестима, но Риана честити лично на новите световни шампиони

"Златната" фотосесия на Наоми Кембъл, заснета от легендарния Ранкин за Beats by Dr. Dre, всъщност анонсира специалния подарък за 23-мата футболисти и националния селекционер Йоахим Льов.

По случай световната титла от Бразилия 2014 компанията, закупена неотдавна от "Епъл", е приготвила за шампионите комплект позлатени слушалки.

В едноминутния клип с работни моменти от фотосесията 44-годишният супермодел подритва златна топка с високите си токчета и обяснява колко е важна музиката за добрата работна атмосфера. Тя изброява и любимите си парчета - на "Куин", Боб Марли, "Ю ту" и Еминем.

Заради спонсорството на "Сони" ФИФА се опита да забрани на играчите да се появяват по стадионите в Бразилия със слушалки на Д-р Дре, но хитовият аксесоар не изгуби популярност сред футболистите, които дори се снеха в рекламния клип за "Бийтс електроникс" The Game Before the Game.

Видео: Неймар, Роналдо и Ван Перси в битка със себе си преди мач

Друга черна газела пък получи директен достъп до световните шампиони, докато купонясваха след връчването на златните медали.

Освен с автора на единствения гол във финалния мач Марио Гьотце, Риана се снима за спомен с Мирослав Клозе, а Лукас Подолски и Бастиан Швайнщайгер дори и дадоха да пипне купата - срещу целувки по бузата.

Фотогалерия: Германия - новият световен шампион по футбол

За разлика от колежките си Дженифър Лопес и Шакира, които пяха съответно на откриването и закриването на мондиала, певицата не записа футболен хит.

Рири обаче се прояви като фенка номер 1 - тя изгледа финала от трибуните на стадион "Маракана" в Рио де Жанейро, а после написа в "Туитър": "Беше най-грандиозното ми преживяване досега! Вие, момчета, ме накарахте да се гордея с вас."