В специално интервю пред Найден Тодоров от в. "24 часа" Димитър Бербатов коментира бъдещите си планове

"Толкова години съм играл в Англия, толкова добре се чувствам там и би било нормално човек да иска да продължи на това място. В моя случай - да се завърне", казва Димитър Бербатов в интервю пред в. "24 часа" броени дни след новината, че договорът му с френския "Монако" няма да бъде продължен.

"Винаги съм харесвал Англия. Всички футболни хора гледат английската Висша лига. Футболът там ми харесва,

постигнал съм най-големите си успехи там

Ако има предложение от английски клуб, хората винаги са добре дошли - да ги изслушаме и ако може да се стигне до решение, да се стигне", допълва футболната ни звезда, цитиран от Football24.bg.

В разговора си с Найден Тодоров той обаче не изключва разглеждането и на предложения от други държави: "На никого няма да казваме "не". Ще изслушаме всички предложения. Дори и за споменатата от теб Гърция, за Катар, за арабските страни. Аз съм на такъв етап от кариерата си, че

няма да играя футбол още 20 години

Така се стича животът на футболистите. И когато си в напреднала възраст и има оферти от Арабските емирства, е нормално да се замислиш. От една страна, финансовите условия са много добри, от друга, годините предполагат да отиваш и в тази посока."

34-годишният Бербатов обаче все още не гледа към края на кариерата си и е на мнение, че има сили за поне още два сезона в големия футбол.

"Лично аз се чувствам отлично. Във форма съм. Дори в свободното си време продължавам да тренирам. Направил съм име, което говори доста във футбола. Така че, без да изключвам нищо, се връщам към началото -

харесват ми Англия и английският футбол

Но се работи по всички направления и варианти", казва нападателят пред "24 часа".

А на въпроса "След Господина от Лондон, Господина от Манчестър - първия българин, голмайстор на Англия, и Новия принц на Лазурния бряг какво предстои във футболната ти приказка?" показва чувство за хумор, започвайки отговора си с: "Новия шейх".

Димитър Бербатов и мениджърът му Емил Данчев на посещение в централата на Европейската комисия в Брюксел, където техен домакин в края на март беше българският еврокомисар Кристалина Георгиева

Източник: Football24.bg