Героинята на Стоянка Мутафова оглави класацията с най-запомнящите се реплики от осмия сезон на "Столичани в повече"

Отец Григорий и баба Марийка си поделят наградата за "любима реплика" от осмия сезон на "Столичани в повече", който приключи неотдавна. С него епизодите на комедийната драма станаха над 100, а вече е изцяло заснет и следващият, девети сезон.

В традиционната интернет класация на Би Ти Ви първото място заемат не един, а два от "бисерите" на героите.

Единият е репликата на отец Григорий (Ненчо Илчев): "Ако това писмо стигне до Синода, не за поп, а за гръмоотвод на "Александър Невски" няма да ме вземат" - която той отчаяно произнася по повод "препоръката", написана от Йордан Лютов (Кръстю Лафазанов) за него.

Виж още: Другата най-култова реплика на отец Григорий

Другият е репликата на баба Марийка (Стоянка Мутафова) към нейния внук преди кастинга за манекенки, на който Чеканов-младши (Васил Драганов) смята да си избере жена: "Радко, ти си загорял повече от славянския гювеч на майка си..."

Второ място в класацията е отредено за думите на Рангел (Любо Нейков), изречени по време на неговата "гладна" му стачка: "Ей, Радко, без ядене мога да изкарам много дълго, ама без месо - това не е живот."

Виж още: Най-култовата реплика от предишния сезон на "Столичани в повече"

Възклицанието на отец Григорий по адрес на тийнейджърката Яна Лютова - "Това малкото лъже като разпрано, бе!" - и отговорът на баща й Йордан: "На майка си прилича!" се нареждат на трето място в класацията.

Виж още: 20-те най-любими български кинокомедии (видео)

Източник: Би Ти Ви