Снимките за седмия сезон на най-гледания БГ сериал започват през февруари

Изказване на отец Григорий (Ненчо Илчев) бе избрано за най-добрата реплика от шестия сезон на "Столичани в повече", който приключи в края на миналата година. Хванат отново натясно, хитрият свещеник се опитва всячески да избяга от отговорност и плащане на сметки, като отрича категорично да е разпломбирал водомера на църквата.

Думите му: "Как не ви е срам да искате пари от хората за вода, бе, госпожа! Не ви ли е неудобно, то Господ тая вода я е пуснал за всички. Ако водомерите бяха от Бога, то в Библията щеше да пише "И сложиха водомери на река Йордан..." - оглавиха интернет класацията, подредена от зрителите на Би Ти Ви.

На второ място се класира изказването на Яна (Мина Маркова) към баща й Йордан Лютов/Буров (Кръстю Лафазанов): "Аз не съм близвала алкохол, а в моя клас има хора, които се борят да го отказват." 

Ситуацията се разиграва в кръчмата рано сутрин, където се озовава и Яна, впрегната да се изяви като инвеститор на борсата, вместо да кара учебните си часове. Тийнейджърката се обръща към него с тези думи, след като той категорично отказва да й поръча малка ракия.  

Виж още: С бебето Кипър се родиха и най-култовите реплики на Лютови

Последно място в челната тройка заемат болезнените откровения на Йордан Лютов (Кръстю Лафазанов) към Славка (Силвия Лулчева), свързани отново с променливия успех на борсовите им инвестиции, заради което двамата се опасяват, че ги чака сигурен затвор.

Разочарован и същевременно огорчен от непрестанните й лъжи, бившият кмет дава съвети на съпругата си как да прекара пълноценно времето зад решетките: "Ама ти го използвай това време в затвора, недей спа. Георги Димитров в затвора е научил немски език."

Рангел Чеканов (Любо Нейков) и Славея Лютова/Бурова (Силвия Лулчева) приключиха сезон 6 на сериала "Столичани в повече" в кандидатдепутатската листа на партия "Елит"

Финалът на шестия сезон от култовата комедийна драма бе излъчен в средата на декември с рейтинг близо 44% и над 1,2 млн. зрители в часовия пояс 21-22 ч.

Междувременно друго от емблематичните лица на сериала - Руслан Мъйнов, развива и паралелната си кариера на певец. В предаването по Би Ти Ви "Преди обед" актьорът разказа за предстоящите си изяви с Русенската и Пловдиската опера, съответно на 13 и 17 януари, когато ще изпълни някои от своите най-любими арии и песни от обичани руски филми. 

Видео: Руслан Мъйнов - Очи черные

Руслан подготвя и цял албум, който излиза през февруари, а през пролетта неговите почитатели могат да очакват и голям концерт в София.

За да влезе във форма за тези важни събития, той е отказал всякакви срещи с приятели, записал се е на солфеж и пиано, но все пак е намерил време да посрещне цели два пъти Коледа и Нова година.