Италия вече се класира за Евро 2016 след 3:1 над Азербайджан като гост

България загуби с 0:3 при гостуването си на Хърватия. Под дъжда на празния стадион "Максимир" домакините откриха още във 2-рата минута чрез Перишич. В 43-тата минута Ракитич покачи до 2:0. Девет минути преди края намиращият се в отлична форма нападател на Фиорентина Никола Калинич оформи крайното 3:0, обобщава Football24.bg.

Крилото на "Интер" Иван Перишич излезе зад защитата още в 90-ата секунда и прати топката между краката на Божидар Митрев, след което тя спря в мрежата. Никола Калинич пропусна две положения. Александър Тонев отправи първия удар за България, но Даниел Субашич спаси. Ракитич стреля над гредата в следваща атака.

Гол на Вида с глава бе отменен поради засада в 17-ата минута. В 25-ата минута Георги Терзиев бе на път да си вкара невероятен автогол. Митрев спаси пореден удар към неговата врата, а топката попадна в Терзиев, който с всичка сила стреля силно в дясната греда на Митрев, като за щастие не уцели мрежата.

Отличната атака между Ракитич и Никола Калинич завърши с втори гол. Звездата на "Барселона" проби отляво, направи двойно подаване с нападателя на "Фиорентина", който го изведе с пета и Ракитич бе точен.

Виж още: Ивайло Петев: Нямаме по-добри играчи

На почивката Георги Миланов и Иво Иванов замениха Терзиев и Неделев, а Бадел смени Ракитич. Ивелин Попов имаше възможност да намали в 51-вата минута, но пропусна най-добрата възможност след слаб удар. Калинич с глава пък можеше да вкара за 3:0 в 53-тата минута, но Митрев спаси.

Все пак и трети гол падна в 81-вата минута. Домакините организираха перфектна контраатака, когато топката бе центрирана отляво от Перишич към Калинич, който беше оставен абсолютно непокрит на далечната греда и отбеляза с глава. 

Междувременно Италия подпечата визите си за Евро 2016 в Баку след 3:1 над домакините от Азербайджан, с които на 13-и, вторник, в София, е следващият ни мач от квалификациите.

Виж още: Италия отне и теоретичните ни шансове за Евро 2016

Източник: Football24.bg