53-годишният комик погреба бившата си приятелка в Ирландия

"Любовта не може да се изгуби", написа Джим Кери в "Туитър" онзи ден, когато отиде в Ирландия, за да носи ковчега с тленните останки на доскорошната си приятелка Катриона Уайт.

30-годишната гримьорка се самоуби в Лос Анджелис, като остави предсмъртна бележка: "Джим, обичам те. Моля те да ми простиш. Не съм за този свят."

Тялото й беше положено в гроб до нейния баща Пат, починал след 20-годишна битка с тумор в мозъка. Катриона сложила край на живота си в навечерието на 3-годишнината от смъртта му. Тя правила опит за самоубийство и през 2012 г., откогато датира връзката й с Джим Кери.

Двамата с актьора ту се разделяха, ту се събираха отново, а миналата година тя сключила брак с оператора Марк Бъртън. После отново се върнала при кинозвездата, но нестабилността в отношенията им продължила. Възнамерявала да се разведе, но така и не осъществила това фактически.

Причината за смъртта й е предозиране с хапчета. Приживе тя била последовател на Сциентоложката църква, но Кери не бил наясно нито с религиозната й принадлежност, нито че е била омъжена.

Догодина Кери, който последно се снима в продължението на "От глупав по-глупав" (2014), се очаква в два нови филма: криминалния трилър True Crimes и антиутопичния романтичен хорър The Bad Batch, където участва и Киану Рийвс.

Една от най-обичаните комедийни звезди обаче няма късмет в любовта, където се отчита с два развода и връзки с няколко свои колежки. Подобно на Робин Уилямс, който се самоуби миналата година, Джим също е страдал от депресия.