Червените може да се окажат с нов собственик още до края на месеца

Двама инвеститори проявяват интерес към финансирането на ЦСКА. Единият е американски консорциум с китайски капитали, който обаче в последните дни е изчезнал. Чака се документ за упълномощаване на човек от София, който да доведе преговорите до успешен край. Вторият е английска фирма с турски капитали.

Представителят на английска компания вече преговаря за закупуването на над 50% от акциите на клуба.

Така до края на месеца ЦСКА може да има нов собственик или поне сериозно разместване в дяловото разпределение на акциите.

В момента акциите се държат от Ивайло Манджуков и Милко Георгиев, които ги придобиха от Александър Томов. Самият Томов също се е свързал с новите шефове, като е гарантирал, че има зад гърба си сериозни капитали и иска да придобие обратно ЦСКА.

С него ще се върне и Стойчо Младенов. Всичко зависи от решението на лицензионната комисия на БФС, която трябва да се произнесе днес каква ще е съдбата на "червените".

Новината за кандидат-инвеститор от Англия идва само 24 часа, след като Ивайло Манджуков разкри, че към ЦСКА има заявен интерес от чужденци.

"Напълно възможно е клубът да има чуждестранен собственик", заяви Манджуков, който вчера е бил в Швейцария за среща с шефа на Лицензионната комисия на УЕФА.

Проблемите обаче продължават. Вчера треньорите от школата поискаха спешна среща с ръководството, за да се разбере какво е бъдещето на клуба и има ли смисъл да се продължава. Повечето наставници подписаха предварително, че са си взели всички заплати, за да не пречат на лицензирането на клуба, но неяснотата ги тормозела.

ЦСКА разполагал само с 18 000 на месец за треньорско ръководство, сочат разчетите за следващия сезон. За да остане Любослав Пенев, трябват поне 50 000 лева и лиценз. И вчера Ивайло Манджуков и Милко Георгиев бяха на среща с наставника, който пое тима, без да иска заплата, до края на сезона.

За повече новини от света на спорта четете Football24.bg

Източник: Football24.bg