Томов не вижда опасност за лиценза на ЦСКА

Босът на ЦСКА Александър Томов заяви в сутрешния блок на ТВ7, че "Лудогорец" контролира малките клубове тъй като собственикът на разградчани Кирил Домусчиев държи телевизионните права.

Томов подкрепи собственика на "Левски" Тодор Батков, след като босът на "сините" се изказа доста остро срещу Лудогорец и БФС и предложи футболната централа да се премести в Разград.

Контролът на "Лудогорец" над малките клубове

"Батков има предвид това, че шефът на "Лудогорец" е с огромно влияние в момента. В последните години той натрупа огромна власт - формална и неформална, благодарение на това, че притежава няколко големи завода и има достатъчно средства, за разлика от останалите клубове, заяви Томов.

"Всичко това води дотам, че съществува едно огромно съмнение към взети важни решения за българския футбол. Освен това има и друго недоволство - от поведение на съдии, техни спорни отсъждания, които са все в една посока. А на всичкото отгоре контролирайки телевизионните права, той контролира много от малките клубове, коментира собственикът на ЦСКА.

Виж още: Александър Томов: Станишев и компания фалираха "Кремиковци"

"Левски" и ЦСКА - в недобра ситуация

""Левски" и ЦСКА са в недобра ситуация, те получават непропорционално малко средства от телевизионните права. Това са най-големите приходи на клубовете в Европа, в България не е така. Не е нормално, когато един човек е президент на клуб и държи сам телевизионните права, да не отчита колко взима, колко ще вземе и съответно да се види каква е вътрешната пропорция", допълни още Томов.

По темата с лиценза на ЦСКА той коментира, че не вижда опасност.

"Това са неща от много години. Това са криминални неща - обърнали сме се към прокуратурата и ФИФА. Затова 2013 г. клубът беше доведен до фалит. Стремим се да платим колкото може по-малко, защото са правени формални трансфери, срещу които се пишат пари. Това са криминални деяния", допълни Томов.