"Кремиковци" е предумишлено фалирано, каза Александър Томов ден, след като бе напълно оправдан от съда

"Решение на Софийския апелативен съд, потвърдено от Лондонския арбитражен съд, показва, че състоянието на "Кремиковци" е било, да не кажа идеално, но в много възходящо състояние.

Задължения не е имало, а само осем месеца след това дружеството фалира

Твърдя, че това е предумишлено фалиране", каза в "Здравей, Българя" по Нова телевизия Александър Томов, който се оказа невинен по обвинение за източването на "Кремиковци" и ЦСКА.

По думите му това са били група лица, които чрез фалита превръщат държавата в най-големия кредитор. 

"Това е една група около Сергей Станишев и Петър Димитров, 

на която й трябваше виновник. Аз директно съм обвинил и двамата за незаконни действия. Преди четири години дори поисках да осъдя бившия лидер на БСП и с това предизвиках скандала", допълни Томов.

Попитан каква им е облагата той каза, че тя е контролът върху големи сегменти от икономиката и спортен клуб с публично поведение. 

Знам, че действията им са незаконни

категоричен беше той. Няма никакво източване и незаконно преливане на пари. Всичко идва от това, че предприятието не работи, допълни Томов.

"Знам, че за осем месеца са предприети действия, които са сринали предприятието и то е фалирало. Документите за това са дадени на главния прокурор", заяви бизнесменът.

По думите му обвинението срещу него е съшито с бели конци

"Няма открадната една стотинка. Тогавашният собственик не ни обвинява в нищо, а ни обвинява външен човек", каза Томов.

На въпрос какво работи в момента Томов отговори, че е професор в Софийския университет, работи и по няколко проекта, включително и в чужбина. Това носи доходи и то сериозни, заяви той.