Софийският градски съд оправда мажоритарния акционер в ЦСКА и бивш председател на Управителния съвет на "Кремиковци" Александър Томов и по двете обвинения срещу него

Томов е обвинен за източването на близо 29 млн. лв. от "Кремиковци", както и на 3,5 млн. евро от футболния клуб, информира Novini.bg.

Оправдателни присъди чуха и останалите трима подсъдими по процеса - 

Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев. След след като бе произнесена присъдата, в залата се чуха бурни ръкопляскания. 

Пред журналисти Александър Томов коментира, че това за него изминалите седем години са били много тежки. Все пак в България правосъдие има, заяви собственикът на ЦСКА. 

По думите му обвиненията по делото са били "грубо скалъпени"

Припомняме, че вчера прокуратурата поиска 10 години лишаване от свобода и конфискация на имуществото. Александър Томов беше осъден на девет години затвор през 2009 г. 

Софийският апелативен съд обаче, отмени присъдата и върна делото на първа инстанция. Александър Томов сподели, че през тези 7 години протакане на процеса голямата битка е била да издържи здравословно и човешки. Да издържи като мъж. 

Томов упрекна прокуратурата за това, че 7 години не е събрала нито един факт по делото

не е разпитала нито един нов свидетел. Днешното съдебно решение Томов смята да съобщи на всички партии от ПЕС, тъй като Сергей Станишев е използвал обвинението срещу него на конгрес на социалистите в Атина преди време. 

"Сергей Станишев изпрати ДАНС незаконно в ЦСКА 

и с това бе натисната косвено прокуратурата да вземе мерки. ДАНС беше пратена със заповед. Офицерите, които са отишли там, и досега ми се извиняват, че са били принудени да вършат тази работа", заяви Томов.