30-годишният защитник на Байерн (Мюнхен), който има 113 мача за Германия, изведе своя отбор до световната титла от Мондиал 2014, иска победата на финала срещу Аржентина да бъде последната за него с белия екип

Капитанът на германския национален отбор по футбол Филип Лам никога повече няма да облече фланелката на Бундестима, съобщи вестник "Билд", цитиран от Оffnews.bg.

Малко след като гръмна новината за отказването на Лам, тя беше потвърдена пред германската информационна агенция DPA и телевизия "Скай" от агента на футболиста Роман Грил. Според него Лам е взел решението още преди Мондиал 2014.

Виж още: Германия - новият световен шампион по футбол

Новината е изненадваща, като се има предвид отличната форма на Лам. Той може да играе като ляв бек, десен бек и като полузащитник. Освен това е сред любимците на селекционера Йоахим Льов.

Очаква се вторият капитан на Германия Бастиан Швайнщайгер да наследи лентата в отбора на Льов. Швайнщайгер също навършва 30 години след две седмици и в немския щаб се надяват и той да не поднесе някоя изненада като Филип Лам.

Виж още: Издънките на Мондиал 2014