Няколко изследвания показват различни аспекти от идеята за тигър в леглото

Когато стане въпрос за идеалния любовник, обикновено на преден план излизат някакви мусколести пичове с бронзов загар и засукан поглед. Въпреки привлекателната им визия в очите на нежния пол, се оказва, че те далеч не са идеалните любовници.

Излседване на датски и американски учени показва, че истинските тигри в леглото са с наднормено тегло, интелигентни и изпитват особена любов към чашката, пише "Новинар".

В сравнение с по-слабичките и лишени от бирено шкембе трезвеници, пълничките съпрузи изпълняват с далеч по-голяма страст брачните си задължения и издържат 4 пъти повече като време.

Ако се доверим на статистиката, при дебелите мъже средно сексуалният акт продължава 7 минути и 18 секунди. По-кльощавите представители на силния пол пък издържат едва 1 минута и 48 секунди на тек.

Виж още: Секс по хороскоп

Преди няколко години подобно изследване, но на университета в Kайсери, Турция показа подобни данни. Според турските учени мъжете с наднормено тегло са по-издръжливи от по-слабите представители на силния пол. Резултатите от изследването им показват, че мъжът с корем издържа 7,3 минути повече в леглото спрямо представителите на силния пол с поддържана фигура.

Друга тенденция при любовниците е, че интелигентните мъж се справят по-добре в леглото от нацепените батки. Поне според последните проучвания на Реймънд Мар, психолог в Университета на Йорк, и Кейт Отли, професор по когнитивна психология от Университета в Торонто.

Виж още: От какво се страхуват мъжете в секса

По-умните и начетени мъже са склонни да подкрепят повече чуждото мнение и споделят различни интереси. Те са по-толерантни към капризите от страна на жената в спалнята. Друг плюс е склонността им към нестандартни игри и експерименти под завивките.

Според друго изследване, цитирано от "Сайънс дейли" пък зависимостта от секса може да се сравни със зависимостите от алкохол или наркотиците. 

Така че, мъже, отивайте да пиете бира с приятели и да си говорите за дълбоко интелектуални теми.