Чесън, кетчуп, мляко, желе, понички и кюфтета - рекордьори от цял свят поглъщат какво ли не в името на славата... (видео)

Знаете ли колко топки сладолед могат да се поберат в една фунийка? През май 2010 в Пекин новозеландецът Тери Морис в Пекин успява да подреди една върху друга цели 26.

Оттогава насам Ашрита Фърман (САЩ), който фигурира най-много пъти в книгата на световните рекорди, е записал името си и срещу това постижение с цели 100 топки.

Видео: Най-новите рекорди на "Гинес"

Едва ли ги е изял всичките, но други рекордьори не биха се поколебали! Ето 10 световни рекорда, свързани с ядене и пиене, които не ви насърчаваме да подобрявате.

- На 1 декември 2009 г. е поставен световен рекорд по ядене на скилидки чесън за една минута. Цели 34 броя. 

- За колко време се изпиват два литра мляко? Световният рекорд е само 3,2 секунди!

- Световният рекорд по изядено желе с китайски пръчици за една минута - 663 грама, е поставен от японеца Чери Йошитаке през юли 2014.

- Дъстин Филипс е в състояние да изпие 396 грама кетчуп със сламка за 33 секунди. С лютия сос "Табаско" е двойно по-трудно - за половин минута през май 2005 австралиецът Андрю Хаджиникитис е погълнал "едва" две бутилчици, общо 120 мл.

- През 2001 г. британецът Мат Хенд изяжда 133 зрънца грозде за две минути. 

Виж още: 10 други хранителни рекорда на "Гинес" - с пица, банани, люти чушлета, бургери

- Световният рекорд за разопаковане и изяждане на пет кутии с по 10 бонбона в рамките на една минута отива при Матю Уин.

- Рекордът за ядене на понички с конфитюр, без да се изцапаш, е шест броя за минута. (През октомври 2012 Оли Уайт изяжда един за цели 33 секунди, докосвайки го само с уста.)

- Австралиец държи рекорда за изпиване на 120 мл сос табаско за 30 секунди.

- Само за три минути една англичанка е в състояние да изяде 170 бонбонки с помощта на клечки за хранене. 

- За една минута японецът Такеру Кобаяши успява за изяде 29 "цариградски кюфтенца" и това е документирано от камерите на "Гинес" в Ню Йорк през март 2010.

Източник: по материали от Foodpanda