Топмоделът, по когото въздишаха мнозина през 90-те, представя режисьорския си дебют в игралното кино (видео)

"Прелюбодеяние", заедно с пожъналия редица международни отличия "Урок", представя тези дни страната ни в международния конкурс на 19-ия София филм фест.

Пълнометражният режисьорски дебют на Явор Веселинов, който е и съсценарист на филма заедно с Естер Симеони, се състезава миналата есен и на националния кинофестивал "Златна роза". Прожекциите на СФФ 2015 са в Дома на киното - довечера от 18,30 и в петък, 13 март, от 14 ч.

В ролите са ангажирани Ованес Торосян, Владимир Пенев, Лидия Инджова, Полин Лалова, Касиел Ноа Ашер и Любо Нейков.

Сюжетът

19-годишният Виктор живее с баща си Александър - известен физик, който подсигурява добър стандарт на живот за сина си. Баща му е застаряващ чаровник и е добра партия за студентката Поли, която е влюбена в него. Виктор трудно приема тази връзка с негова връстница.

Един ден бащата заминава в командировка. Неочаквано за Виктор, Поли решава да го придружи до семейната вила. Двамата не издържат на изкушението. Така Виктор инстинктивно отмъщава на баща си.

Неподозиращият нищо Александър се опитва да наложи своя възглед за красотата в общото им живеене - напразно, защото съдбата има други намерения. 

Явор Веселинов, който години наред прави кариера като модел зад граница, е роден на 5 март 1976 г. и е възпитаник на френската гимназия в Русе.

Първоначално учи актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ, после специализира там режисура, а след това във Франция.

Дипломира се като магистър в НБУ миналата година, но още от 2008-а работи активно като режисьор и монтажист в тв, кино и документални проекти: поредицата на Би Ти Ви "Непознатите", сериала "Столичани в повече", предаванията "Сървайвър", "Нека говорят" и "Преди обед". 

Видео: София в киното

От 2013 г. режисира и в театъра, където получава номинация "Икар" за дебют още с първата си постановка - камерната пиеса "Малки ритуали за сбогуване" в Благоевградския драматичен театър "Никола Вапцаров". Друг негов спектакъл там е "Чеховиада: За вредата от тютюна", също с участието на Владимир Пенев.

Режисирал е и музикални клипове на Лили Иванова - като "Икар", "Другото лято" и "Ти не си за мен", където гост-звезда е актьорът и режисьор Мариус Куркински, в чийто моноспектакъл "Дамата с кученцето" Явор Веселинов е участвал навремето.