Продължението на филма от 90-те с Робин Уилямс (без да броим злополучния "Затура") казва: "Добре дошли в джунглата" - и ангажира комици като Кевин Харт и Джак Блек редом с Дуейн "Скалата" Джонсън

В продължението на "Джуманджи" (1995) с подзаглавие "Добре дошли в джунглата" четиримата малки герои вече са тийнейджъри - две момичета и две момчета - и намират не настолна, а видеоигра.

Те се преобразяват в аватарите, които си избират: Дуейн "Скалата" Джонсън (в образ а ла Индиана Джоунс), Карен Гилън ("Пазители на Галактиката" и продължението му, сериала "Доктор Ху"), комиците Джак Блек и Кевин Харт... само за да разберат, че не ти играеш играта, а тя играе теб.

Виж още: Ще се кандидатира ли Скалата за президент на САЩ?

Към патилата им в джунглата се присъединява и Ник Джонас, най-малкият от тримата братя в някогашната бойгрупа "Джонас брадърс", който междувременно се изявява като автор на песни и в друг премиерен филм през декември, анимацията "Бикът Фердинанд".

Новото страшно приключение е заснето на Хаваите от режисьора Джейк Каздън ("Палавата класна", "Секс запис") и е по кината в навечерието на Коледа.

Оригиналът на Джо Джонстън ("Джурасик парк 3") всъщност е екранизация на едноименната детска книга от Крис ван Олсбург, а главната роля се изпълнява от покойния вече Робин Уилямс.

Виж още: Ролите, заради които ни липсва Робин Уилямс

През 1969 г. неговият персонаж е хванат от играта в капан, а четвърт век по-късно, вече пораснал, е освободен от брат и сестра (малката още Кирстен Дънст), които отново започват да играят "Джуманджи"... с катастрофални последствия.

Това не е първият подобен сюжет от същия автор, който намира път към големия екран - през 2005 г. без особен успех е филмирана и книгата му "Затура", космическо приключение с Джош Хътчърсън ("Игрите на глада"), Кристен Стюарт ("Здрач") и Тим Робинс.