В началото на интервюто си във вечерното токшоу по Ей Би Си звездата от "Здрач" и "Космополис" не коментира своята разпадаща се връзка с Кристен Стюарт

В замяна на това обаче Роб сподели, че е отново бездомен (след като се изнесе от дома, който делеше с Кристен, и бе приютен от Рийз Уидърспун), като дори се пошегува, че живее в кофа за боклук под една арка.

После разказа, че има две коли, но ги продава, и разкри, че едната от тях - пикап "Силверадо" от 2001 г., била купена преди само три месеца чрез сайта за малки обяви "Крейгслист".

Последната тема от първата част на това интервю бе навикът му да кара велосипед с асистента си в клин с подсилено дъно, за колоездене - без да си дава сметка, че паркингът, където правели кръгчета, бил любимо сборно място за търсачите на гей ласки.

Актьорът беше посрещнат в студиото с обичайните писъци на девойки, които този път преобладаваха сред публиката. Междувременно Кимъл, който е сред любимите ни водещи на вечерно токшоу, се готви да се конкурира от догодина с ветераните на жанра Дейвид Летърман и Джей Лено, когато началният час на предаването му бъде променен.