Нашумялата френска музикална звезда, която изгря през 2010 г. с парчето си Je Veux, гостува в НДК през 2012 г., а сега пее и за финал на тазгодишните Франкофолии

Истинското име на Заз е Изабел Жофруа. Завършила е музикална школа в родния си Тур, после живее в Бордо, а от 2001 г. пее в различни групи като "Фифти фингърс", в ансамбъла на Ангулем, в джаз квинтет, дори латинорок във формацията "Дон Диего".

През 2006 г. стига и до Париж, където се изявява предимно в клубове и кабарета - и не след дълго пробива с Je Veux, написана специално за нея и включена в дебютния й албум Zaz (2010).

Видео: On ira - още едно сладко парче на Заз

36-годишната певица тази събота има концерт и на фестивала Франкофолии в Благоевград, който отбелязва 25 години от първото си българско издание през 1991-ва с гостуване още известни имена като "Джипси кингс", Фефе и "Нувел ваг".

Гастролът е част от текущото й турне, което представя нейния нов сценичен спектакъл, а веднага след нейния гиг, който е от 20 ч., на площада в пиринския град започва церемонията по връчване наградите на "БГ радио".