Вижте изпълнението на Love Unlimited от втората полуфинална вечер на песенния конкурс, която се оказа и последна за Софи Маринова на сцената в Баку

Сърбия, Литва, Босна и Херцеговина, Украйна, Швеция, Македония, Норвегия, Естония, Малта, Турция - това са десетте държави, които продължават в Евровизия 2012 след втората полуфинална вечер. България остана извън списъка за финала в събота.

Софи Маринова излезе на сцената осма поред, а пред тв екраните са били около 150 млн. зрители, сочи статистиката. След крайните резултати от вечерта певицата сподели по БНТ, че екипът е дал всичко от себе си и тя не знае защо се е получило така - но обеща догодина отново да опита късмета си.

Един от авторите на Love Unlimited (Любов без граници) Крум Георгиев също бе категоричен, че сме имали най-добрата певица, а той самият няма рационално обяснение защо песента ни не се е класирала по-нататък.

В официалния "Фейсбук" профил на Софи Маринова веднага се появи кратък коментар от нея:

"Тъжно, но факт. Европа реши и нямам право да се сърдя на хората - няма място за драма! Плаче ми се и се опитвам да не го правя, ама... Благодаря ви, приятели, че ме подкрепяхте и стискахте палци! Всичко, което правя, е за вас - ако поне един от вас се е почувствал горд българин по време на изпълнението ми, значи съм си свършила работата! (...) Обичам ви, моята музика е за вас!"

Все пак на финала ще има някакво българско участие - кипърската представителка Иви Адаму с La La Love е наполовина българка. Нейната песен обаче е на английски, докато Софи поне пя на български точно на празника 24 май.