Предпочитаната поза за писане на SMS е удобно изтегнати на шезлонг в Маями, но ако ви се налага да го правите в движение по улиците на големия град, ето един кратък урок, заснет в Ню Йорк

Кейси Найстат е заснел този късометражен филм за "Ню Йорк таймс", а най-новата му творба в тяхната коментарна видеорубрика е експеримент, в който се опитва да открадне собствения си велосипед под погледите на минувачи и пазители на реда...

Нека престанем да се държим като зомбирани, а смартфоните ни да заместват зрителния контакт, здрависването и разговора очи в очи, призовава режисьорът.

Цитираната от него статистика сочи, че през 2008 г. 1000 американски пешеходци са посетили спешното отделение заради травми, които са получили, докато са говорели по мобилния си телефон или са изпращали текстови съобщения - и това е двойно повече от броя им през 2006 г.

Препоръчваният - и най-безопасен - вариант е да спрете за минутка и спокойно да напишете съобщението си, като се дръпнете към вътрешната страна на тротоара, за да не пречите на останалите пешеходци.