Звездата от "24" има нов сериал, където отново играе агент от частите за борба с тероризма

Кийфър Съдърланд (53) е звездата в нов римейк на сериала от 60-те години "Беглецът". От 2001 г. насам най-големият син на легендарния Доналд Съдърланд се снима предимно в телевизията, а ролята на агент Джак Бауер от сериала "24" му носи награди "Еми" и "Златен глобус", като го нарежда сред най-високоплатените тв актьори.

Последно го гледахме като американски президент в друг сериал, "Определен да оцелее" (2016-2019), а от сега той отново се превъплъщава в агент от частите за противодействие на тероризма в САЩ, т.нар. CTB. Преследваният от него заглавен персонаж, несправедливо обвинен за атентат в метрото на Лос Анджелис, се играе от Бойд Холбрук ("Логан", сериала "Наркос").

Героите им също са с променени имена - съответно детектив Клей Брайс и Майк Феро.

Сюжетът на новата поредица, чиято премиера е през август в стрийминг платформата за мобилни устройства Quibi, е доста осъвременен с най-новите технологии за наблюдение и проследяване.

Продуцент и сценарист е Ник Сантора, създател на сериала "Скорпион" (2014-2018), а режисьор - Стивън Хопкинс, снимал и епизоди от "24".

Оригиналният "Беглецът" е излъчван четири сезона по американската телевизия през 1963-67 г., с общо 120 епизода, като печели награда "Еми" за драматичен сериал. В по-ново време по-популярен е пълнометражният римейк от 1993-та с Харисън Форд като заглавния персонаж, набедения за убийството на жена си д-р Ричард Кимбъл.

Екшън трилърът тогава е номиниран за седем награди "Оскар", вкл. за филм на годината, и носи статуетката на Томи Лий Джоунс, който играе поддържащата роля на шерифа. Няколко години по-късно той пресъздава този образ и в "Щатски шерифи" (1998), където му партнират Уесли Снайпс и Робърт Дауни-джуниър.