Соул певецът с китара, автор на хитове от 70-те като Ain't No Sunshine, Lean on Me и Lovely Day, си отиде от сърдачно заболяване на 81-годишна възраст

Американският соул певец с китара Бил Уидърс, известен най-вече с баладата Ain't No Sunshine (1971), която има множество кавъри, вкл. български, си отиде от сърдечно заболяване на 81-годишна възраст.

Той пробива още в началото на 70-те с първите си албуми Just as I Am и Still Bill, като през своята кариера на автор и изпълнител, която прекратява по собствено желание през 1985 г., е номиниран десетина пъти за наградите "Грами" и печели три статуетки в R'n'B категорията - за Ain't No Sunshine, дуета с Грувър Уошингтън-мл. Just the Two of Us (1981) и Lean on Me, излязла в оригинал през 1972-ра, но отличена за версията на "Клуб Нуво" 15 години по-късно. 

"Колкото и малко песни да съм създал през кратката си кариера, няма жанр, в който да не са ги записвали - споделя той пред сп. "Ролинг стоун" през 2014 г. - Не съм виртуоз, но имах възможност да пиша песни, с които хората да се отъждествяват."

Сред по-известните му авторски песни са още Use Me, Lovely Day и Grandma's Hands, посветена на баба му. През 2015 г. е приет в Залата на рокендрол славата, а в негова чест пеят Стиви Уондър и Джон Леджънд.