В новия си клип The Man певицата продължава враждата си с продуцента Скутър Браун, като играе високопоставен бизнесмен, "озвучен" от Дуейн Джонсън - Скалата

Тейлър Суифт се прицелва в мъжете с власт, като се превъплъщава в главния герой на новия си видеоклип The Man - високопоставен бизнесмен, който се държи безцеремонно, пуши пури и посещава стриптийз клубове.

Едноименната песен е четвърти сингъл от седмия й студиен албум Lover (2019) - първият след раздялата й със звукозаписната компания Big Machine Records.

Би Би Си коментира, че макар персонажът й да прилича на Леонардо ДиКаприо във "Вълкът от Уолстрийт", на прицел очевидно са мъжете на ръководни постове в музикалния бизнес - като Скутър Браун, който миналата година придоби правата върху предишните й албуми, след като през юни закупи фирмата издател за 300 млн. долара.

Певицата сама е режисирала и продуцирала видеото, а на финала се появява като себе си редом с Мъжа от заглавието (озвучен от Дуейн "Скалата" Джонсън), като го инструктира да се опита в следващия дубъл да бъде "по-секси" и не толкова неприятен.

В една от сцените той се облекчава в метрото пред стена, където са изписани заглавията на шестте й досегашни албума до плакат, на който пише: "Издирват се. Ако ги намерите, върнете ги на Тейлър Суифт" - и ограничителен знак "без тротинетки" (скутери).