No Time To Die, представена за първи път през февруари, вече има и видеоклип с кадри от едноименния филм, чиято премиера трябваше да се състои през ноември, но бе отложена отново заради пандемията, този път за пролет 2021

Свежа нова перспектива с вокали, които ще отекват поколения напред във времето - така режисьорът Кари Йоджи Фукунага определя песента на Били Айлиш към 25-ия филм за Джеймс Бонд No Time To Die, чието излизане в киносалоните беше отложено с година, за април 2021. заради пандемията от новия коронавирус.

Създателите на "Смъртта може да почака" възложили задачата на няколко изпълнители и накрая избрали най-младата сред тях - и в историята на поредицата изобщо.

"Откачено е да си част от това по какъвто и да е начин. Да имаш възможност да създадеш темата към филм, който е към толкова легендарна поредица, е несравнима чест. "Джеймс Бонд" е една от най-яките кинопродукции, създавани някога", коментира 18-годишната певица, която била "в шок" от задачата.

"Цял живот сме мечтали да напишем водещата песен към филм за Бонд. За мен няма по-емблематично обвързване на музика с кино. Щастливи сме да изиграем малка роля в толкова легендарен филм", добавя брат й Финиъс, неин продуцент и съавтор.

Той е музикален продуцент и на тази песен заедно със Стивън Липсън, с оркестрален аранжимент на композитора Ханс Цимър и Мат Дънкли. На китарата пък е Джони Мар от легендарните The Smiths, който също участва в сценичната премиера на парчето по време на британските музикални награди "Бритс".

На церемонията, състояла се на 18 февруари в Лондон, Били Айлиш спечели приза за най-добра изпълнителка в световен мащаб, а статуетката й бе връчена от Мел Си ("Спайс гърлс").

Били и Финиъс са създали невероятно силна и въздействаща песен, която е написана безупречно добре, за да кореспондира на емоционалната история в "Смъртта може да почака", коментират продуцентите на филма Майкъл Уилсън и Барбара Броколи.

Били Айлиш влезе в историята и с тазгодишния си триумф на американските музикални награди "Грами", а преди броени дни участва в 92-рата церемония "Оскар" в холивудския "Долби тиътър". Представена от самия Стивън Спилбърг, тя изпя Yesterday на "Бийтълс" в акомпанимент на пиано от Финиъс, докато на екрана течеше традиционния видеомонтаж In memoriam.