Парчето на чернокожия рапър Лил Нас Xикс с участието на кънтри звездата Били Рей Сайръс влезе в историята като първия сингъл, задържал се 17 последователни седмици на първо място в класацията Billboard Hot 100

Old Town Road на Лил Нас Хикс се превърна в хита на лято 2019, поне зад Океана! Парчето на чернокожия изпълнител с участието на кънтри звездата Били Рей Сайръс (бащата на Майли) стана първият сингъл, задържал се цели 17 седмици на върха в класацията на сп. "Билборд" Хот 100, като подобри рекорда на "Деспасито". 

Песента, комбинирала кънтри и рап, се превърна в културен феномен още с появата си в началото на тази година, като буквално превзе приложението за споделяне на видео TikTok благодарение на публикуваните клипчета, в които фенове от цял свят танцуват на фона й и се преобразяват в каубои. 

Изпълнителят е едва 20-годишен, а истинското му име е Монтеро Ламар Хил. Дебютният му миниалбум 7 излезе в началото на лятото, а скоро след това Нас Хикс се афишира като гей - първият, който прави това, докато е начело на музикалните класации.

В официалния клип, заснет в стила на уестърн филмите, се появяват и знаменитости като Дипло, комикът Крис Рок, Хаха Дейвис, Рико Насти, Джози, Янг Кио, Винс Стейпълс.

През последните седмици авторът сподели още два ремикса на песента: анимирано видео с популярния певец Мейсън Рамзи и рапъра Young Thug плюс т.нар. Seoul Town Road Remix с RM фронтмен на световните Кей-поп идоли - бойгрупата BTS.