Топцигуларят и оркестърът му изпълняват българския химн "Мила родино..." като поздрав за националния ни празник в навечерието на своите нови концерти в столичната зала "Арена Армеец" на 8 и 9 юни

Холандският цигулар Андре Рийо, наричан Краля на валса, гастролира в София миналия юни и се завръща година по-късно, отново не с един, а с два концерта в зала "Арена Армеец".

Той подгрява почитателите си у нас с изпълнение на химна "Мила Родино" - поздрав за всички българи в навечерието на националния ни празник Трети март.

Записът е направен в студиото на маестрото в Маастрихт, където репетират музикантите от неговия оркестър "Йохан Щраус", а многонационалният състав на хора успешно се справя с непознатия български език...

На 16 и 17 юни 2018 г. те поздравиха софийската публика с "Моя страна, моя България" на Емил Димитров и включиха български гайдари в изпълнението на популярната шотландска мелодия Highland Cathedral.

Андре Рийо се смята за несравним в умението си да си взаимодейства с публиката и да изправя зрителите на крака. Всяка година той изнася концерти на открито в родния си град Маастрихт, като с 13-те си спектакъла на площад "Врийтхоф" досега е привлякъл повече от 150 хил. души, представители на над 85 националности.

Най-емоционалните и запомнящи се моменти на сцената са заснети от 28 камери и излизат на 22 март в DVD албума му Love In Maastricht. Записът е от миналогодишния концерт (юли 2018) и включва 30 изпълнения: романтични валсове, популярни арии като Nessun Dorma от операта "Турандот" на Джакомо Пучини и още световноизвестни мелодии (Granada, You’ll Never Walk Alone, "Калинка", "На хубавия син Дунав", "Радецки марш"), попхитовете "Макарена", "Ла Бамба" и Can’t Help Falling In Love, интерпретации на You Raise Me Up и Lara’s Theme от филма "Доктор Живаго".

На същата дата излиза и албумът Romantic Moments II, в който влизат включва още 16 евъргрийна като Strangers in the Night, Amazing Grace и El cóndor pasa плюс мелодии от филмовите мюзикъли "Цигулар на покрива" (1971) и "Звукът на музиката" (1965).

"Романтиката е изиграла много важна роля в живота ми още от детските ми години. Започнах да свиря на цигулка на пет. Това беше решение на майка ми и тя се оказа права. За мен цигулката е най-романтичният инструмент", споделя музикантът.