Емоционалното видео към One More Light включва кадри с групата и покойния им фронтмен, гигът в негова чест е на 27 октомври в "Холивуд боул"

"Линкин парк" излизат за първи път на сцена след самоубийството на фронтмена им Честър Бенингтън, за да почетат неговото творчество през годините му с групата. Концертът в негова памет е на 27 октомври в зала "Холивуд боул" в Лос Анджелис.

Към музикантите ще се присъединят и техни колеги, чиито имена тепърва ще стават известни. Гигът има потенциал да се превърне в събитие от мащаба на концерта, с който "Куин" честваха покойния Фреди Мъркюри на лондонския стадион "Уембли" през 1992 г.

Бенингтън сложи край на живота си на 20 юли. Сега оживява за последно в кадрите от официалното видео към сингъла им One More Light, дал име на седмия им студиен албум и мемориалния фонд в памет на Честър. Останалите от групата даряват за него всички свои хонорари от вечерта.

Билетите са в предварителна продажба от този вторник, 19 септември.

Виж още: Честър Бенингтън от "Линкин парк" последва Крис Корнел в отвъдното

Клипът към One More Light е дело на диджея от групата Джо Хан и дългогодишния им видеограф Марк Фиоре. "Беше невероятно емоционално да работя по тези кадри, особено да ги гледам... Това ни даде възможност да използваме таланта си, за да внесем светлина в живота на хората, които имат нужда от нея... Видеото е жест на добра воля към хората, които имат духовна връзка с групата, както в нашия приятелски кръг, така и извън него."

"Песента One More Light е написана с намерението да изпрати послание с любов към хората, които са загубили скъпо същество. Сега и ние се оказваме от страната на получателите", коментира Майк Шинода, който е съавтор на парчето заедно с британския продуцент Франсис "Ег" Уайт, писал песни за Адел, Джеймс Блънт, Селин Дион, Алекс Клеър и Емилиана Торини.