Италианският диджей Робърт Майлс почина от рак в Ибиса. Да си спомним за него с инструментала от 1995 г., предназначен за завършек на рейв партитата

Children (Деца), определяна като една от най-красивите мелодии на 90-те, беше хит номер 1 на италианския диджей Робърт Майлс, който почина на 47 в Ибиса след кратка битка с рака.

Инструменталното чилаут парче е създадено, за да спасява живота на клъбърите, припомня Би Би Си. Заглавието му е вдъхновено от кадрите с деца, пострадали от войните в бивша Югославия, а мотивацията - да намали жертвите по пътищата в събота срещу неделя. Точно тогава феновете си тръгват от рейв партитата, замаяни от музиката и усилващи ефекта й субстанции, поради което често стават жертва на автомобилни катастрофи.

В Италия проблемът придобива такива размери, че бива наричан "касапницата в събота вечер". Затова идеята на Майлс е диджеите да пускат Children като последно парче за вечерта, за да омекотят ефекта от предходната музика.

Композицията, включена в дебютния албум на Майлс Dreamland, излезе през 1995 г. и донесе на автора си награда "Брит" за международен дебют, като положи основите на стила "дрийм хаус" и проправи пътя за транс музиката.