Групата пусна нова версия на "Мираж" и готви концерт при връх Мусала в рамките на мащабна акция за почистване на района от строителни отпадъци

Песента "Мираж" се ражда още през 2007 г., когато Митко Кърнев, Дидо и Александър Обретенов от D2 написват парчето при едно от своите творчески бягства извън града.

През 2014 г. сингълът влиза в албума им "Феникс". Песента става любима на групата и те много искат да я чуят допълнена с красив женски вокал. Eдинодушно решават да поканят Миленита.

Изпращат й песента и след нейната положителна реакция презаписват парчето заедно. Текстът се ражда по време на съвместна работа между поета Александър Петров и D2.

За заснемането на клипа музикантите и гост-певицата им вадят от личния си архив всякакви снимки: детски, смешни, откачени, от концерти - или просто любими моменти с любими хора, които във видеото се редуват с кадри, символизиращи пътуването през живота.   Режисьор е Васил Стефанов.

Междувременно D2 се готвят за най-високия рокконцерт, правен някога в Европа - на връх Мусала. На 30 юли заедно с Odd Crew те свирят на югозападния склон, 40 метра под самия връх. Организатори са "Тангра мега рок" и Институтът за ядрени изследвания и ядрена енергетика при БАН.

Безпрецедентният гиг е част от мащабна акция за почистване на върха от строителни отпадъци, като се очаква десетки доброволци да се включат и подкрепят благородната кауза "За чиста и защитена Рила".