След петгодишна пауза звездата ни в женския сноуборд спечели старт за световната купа

Александра Жекова спечели трета победа в кариерата си на старт за Световната купа по сноуборд. Надпреварата се състоя в швейцарския зимен курорт Вейзонас.

На финала българката победи след фотофиниш Бел Брокхоф (Австралия), а трета в класирането остана олимпийската шампионка в дисциплината Ева Самкова (Чехия). За последно звездата ни в женския сноуборд е печелила кръг от Световната купа на 25 март 2011 г. в Ароса, отново в Швейцария, припомня БНТ.

През 2014-а, отново във Вейзона, когато за последно беше на подиума в старт за Световната купа, тя завърши трета, а досега се е качвала на почетната стълбичка 17 пъти.

"Днес успяхме! Отлично каране, добър шанс и победа в Световната купа - написа Сани във "Фейсбук" след награждаването. - Благодаря на целият ми екип, на моето прекрасно семейство и човека до мен, на БФ Ски, на нашите генерални спонсори, на всички приятели и фенове, които са винаги с нас, и в добро и лошо! ... Когато вярваш и не се страхуваш да се изправиш пред собствените си демони... рано или късно, успяваш!"