Запис от интервюто му по Си Ен Ен Тюрк плюс откъси от най-новите му откровения по Би Ти Ви

Миналия месец Азис, който се оказа най-търсената личност от българите в "Гугъл" през 2015 г., гостува в популярното токшоу по турската Си Ен Ен "Тук говорим за..." с водещ Месут Яр. Поводът: негов гастрол в южната ни съседка и успехът на хита му "Хабиби", събрал 14 млн. прегледа за два месеца онлайн.

В интервю за предаването "Преди обед" по Би Ти Ви, анонсирано с въпроса "Защо Турция полудя по Азис?", Краля на попфолка призна, че не е очаквал такъв фурор. Причината? Парчето е музикантско, а той и неговите колеги в жанра били убедени, че "нормалните българи" не харесват музикантски песни.

Коментирайки защо чувства Турция своя втора родина, изпълнителят обясни: "Никога не съм бил от хората, които късат ризите си на български патриотични песни... Аз съм наполовина турчин, доказват го роднините от страна на баща ми. Дядо ми се е казвал Байрам, а след това си слага българското име Боян и аз съм Васил Боянов. Баба ми Славка се казва Салие... Майка ми е една изключително красива и темпераментна циганка, а другият ми дядо е рус и синеок грък."

Той признава също, че няма намерение да празнува ромската Нова година, т.нар. Банго Васил, тъй като спомените му от този празник били ужасяващи:

"Не я обичах тази Василица. Имаше много цигани около мен, много хора, всички говореха на цигарски, нищо не се разбира, нищо не се чува. Представи си един филм на Педро Алмодовар, който е поставил камерата си на пазара в Мексико, в някаква жестока провинция, и тази камера да снима пет минути - представи си какво можеш да чуеш и да видиш..."

"Колеха се прасета, децата бяхме в кръв, защото имаме адета, като заколят прасе или агне, да ни цапат с кръв. Това са някакви езически ритуали, които просто... не знам", спомня си той и заключава, че не харесва името Васко и не го чувства като свое.

Виж още: Кои са най-популярните български име за 2015 г.