Дъщерята на големия Нат Кинг Коул печели първото си "Грами" още в средата на 70-те, но нашумя отново в дуетни изпълнения с покойния си баща

Дъщеря на Нат Кинг Коул, самата тя успешна джаз певица и носителка на няколко награди "Грами", Натали Коул си отиде от сърдечна недостатъчност в последния ден на 2015-а, на 65-годишна възраст.

Започва като арендби певица в средата на 70-те, когато печели първите си статуетки, но в началото на следващото десетилетие кариерата й запада и тя се пристрастява към наркотиците. Завръща се триумфално в попмузиката с хитовете на покойния си баща, който умира едва на 45 от рак на белите дробове през 1965 г.

Фотогалерия: In memoriam 2015

Дует с него е нейният най-голям хит Unforgettable, който през 1992-ра й носи три "грамофончета", вкл. за най-добър запис и албум на годината - Unforgettable... with Love, продаден в 7-милионен тираж. 

Друга класика от репертоара на Нат Кинг Коул - The Christmas Song (1945), тя записа за коледния албум на Андреа Бочели  My Christmas през 2009 г., когато двамата я изпълниха и на живо в "Кодак тиътър".

Чуйте в нейно изпълнение на живо откъси от още песни на Нат Кинг Коул като Straighten Up and Fly Right, Mona Lisa и Dance, Ballerina, Dance.